Bij rundvlees begint de selectie al in de wei. Wij kopen met 'handjeklap' bij de boeren hier in het dorp. Het uitsnijden en uitbenen gebeurt op vakkundige wijze binnen ons bedrijf. Ons varkensvlees kopen we in bij de slachterij, maar ook daar zijn we uiterst kritisch in.
Het vlees dat wij kopen komt van dieren gevoerd zonder GMO en vanzelfsprekend voldoen al onze producten aan de wettelijke regels van traceerbaarheid van HACCP en ISO22000. Ook zijn alle producten voorzien van ingrediëntendeclaraties en allergeneninformatie. Zie voor de details ook PS Infoodservice.
Voor ons rookvlees gebruiken we een prachtig stuk rund: de achtermuis. Dat is een flinke spier. En dus ideaal voor op de snijmachine, waar het mooie ronde plakken oplevert.
3000 gr vacuüm verpakt
Rookvlees moet vóór het roken eerst gezouten worden. Wij passen de rijpingsperiode aan naar het gewicht van de het product. Met onze methode krijg je prachtige dunne plakjes van zo'n 10 tot 15 centimeter doorsnee. Een heerlijke plak voor op de boterham!
Sommige stukken vlees zijn van zichzelf al zó lekker, daar moet je eigenlijk zo min mogelijk mee rommelen. Voor onze gebraden rosbief gebruiken we de rundermuis of platte bil die we heel even afbraden. Het blijft eigenlijk een rauw product dat wordt gegeten in dunne plakjes, of als carpaccio. Geheel naturel of als variant met pepercoating.
2500 gr vacuüm verpakt
Gemaakt van een van de mooiste delen van het varken, de ham.
Deze wordt gezouten met een mengsel van zout en kruiden, volgens eigen receptuur, waarna de kruiding alle tijd krijgt om in het vlees te trekken. Vervolgens wordt het vlees weggehangen om te drogen.
1500 gr vacuüm verpakt
Het droogproces vindt zeer geleidelijk en gecontroleerd plaats, met precies de juiste luchtvochtigheid. Bij het continu proces die de ham ondergaat, ontstaat een heerlijke, ambachtelijke rauwe ham. Na het drogen is de rauwe ham al uitzonderlijk lekker, maar voor de liefhebbers van een meer 'smokey' smaakje maken we ook een gerookte variant.
Voor de achterham kopen wij een complete varkensbil in. Deze benen we uit, vouwen we dicht en binden we samen voor verdere behandeling. In de rookkamer krijgt de ham zijn heerlijke smaak.
2500 gr vacuüm verpakt
De behandeling van de boerenachterham is nagenoeg gelijk aan de gewone achterham. Het uitgebeende stuk wordt ingesnoerd in een netwerk van touw en nylon, maar we laten het zwoerd er aan zitten tijdens het roken.
Na het roken verwijderen we het zwoerd, maar een randje vet blijft zitten
3000 gr vacuüm verpakt
Dit is onze eigen boerenachterham,
rijk voorzien van grillkruiden en daarna afgebakken.
Zo krijgt ieder plakje nóg meer smaak.
1000 GR VACUÜM VERPAKT
Ambachtelijk streekproduct, heerlijk met bruine suiker!
500 gr vacuüm verpakt
Negen maanden wachten
De ham wordt eerst gedroogd en dan ingesmeerd met een kruidenmengsel op basis van vet. Dit wordt vacuüm verpakt, zodat het mengsel goed in het vlees kan trekken. Dit duurt een paar maanden. Daarna gaat de ham weer de droogkamer in. Dit proces herhalen we diverse malen. Na circa negen maanden is de ham klaar. Een lang proces met een verrassend resultaat: een rauwe ham met een heel zachte beet. En dat is absoluut het wachten waard.
Het product in ons assortiment met de langste bereidingstijd: een rijpingsproces van negen maanden. De Pavantriham is familie van de bekende Parma ham.
3500 gr vacuüm verpakt
Een officieel 'meat loaf': een gehaktbrood van twee kilo, gemaakt van varkens- en rundvlees. Het gekruide gehakt wordt direct in een de vorm gebakken. Dit geeft de eerlijke smaak aan het product.
2000 gr vacuüm verpakt
Uitgebeende schouders krijgen een speciale behandeling. Eerst wordt het vlees gepekeld en vervolgens een nacht getumbeld Daarna kan de ham gekookt worden en krijgt ze de juiste vorm om er plakken van te kunnen snijden. Deze productiemethode kost relatief veel tijd, maar dit komt ten goede aan de smaak!
3000 gr vacuüm verpakt
De casselerrib zonder been is een gepekeld en gerookt rauw product, vaak geserveerd met zuurkool, stoofpot of stamppot. Eventueel kan de casselerrib ook op de barbecue en op brood gegeten worden.
1500 gr vacuüm verpakt
Gemalen varkensvlees en rundvlees: gerookt en gekookt.
Heerlijk gekruid volgens eigen recept.
2000 gr vacuüm verpakt
Een jaar geleden had iedereen de mond vol van dit trendy product. Wij ontwikkelden ons eigen recept, dat zeer succesvol blijkt. Ons varkensvlees wordt met ‘slow cooking’ gegaard in een rub-marinade, zodat het superzacht wordt. Serveer het warm op een broodje, of als onderdeel van een hoofdgerecht.
2000 gr gasverpakt
Kippenvlees is relatief neutraal van smaak maar leent zich uitstekend als smaakdrager voor dit populaire gerecht.
2000 gr gasverpakt